Şbt

3-F Sınıfı "Deprem 3-F Sınıf Kaşifleri " Dergisi yayın hayatına şubat sayısıyla başladı. Ana teması derprem olan şubat sayısında emeği geçen 3-F Sınıf Öğretmeni Selvi ÇAĞAN'ı, velilerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

DEDE KORKUT TEMALI HİKAYE YAZMA YARIŞMASI

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Dede Korkut Hikâyeleri temalı anahtar kelimelerle hikâye yazma etkinliği yaptık.

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Etkinliğe okulumuzun tüm ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri katılım sağladı.

Dede Korkut hikâyelerinin ev ve sınıf ortamlarında okutulması sağlandı. Hikâyede geçen ana unsurlar çerçevesindekomisyon üyelerinin belirlemiş olduğu anahtar kelimeler kullanılarak öğrenciler yeni bir hikâye yazdılar. Birinci sınıflarımız da resim yapma etkinliği yaptılar.

Dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilecektir.

Ock

Şehitlerimizi anmak için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı törenine katılan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife SEÇEN, Daire Başkanı Yasin VURAL, İlçe Şube Müdürlerimiz İlhan ERANIL, Halit GÜRSEL ve Gökhan BAHADIR okulumuza teşrif etmişlerdir. Nazik ziyaretlerinden dolayı Genel Müzürümüze Daire Başkanımıza ve Şube Müdürlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Bugün okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak ayı uzman daveti adı altında Masal Öğretmenİ Özlem Yasunoğlu'nu ağırladık. Melek Özen Anaokulu öğrencilerine Ayağına Diken Batan Serçe isimli Anadolu masalını anlattı.

Ömer Işıktan

Rüzgar Toker

Erva Hilal Can

Zeynep Erva Tangal

Ömer Faruk Aktaş

Naz Yağmur Solmaz (afiş yarışması birincisi)

isimli öğrencilerimiz, müdürümüz Özkan ÖZKAN'dan hediyelerini ve madalyalarını aldılar.

Ara

Okulumuzda “Dilimizin Zenginliği Projesi”kapsamında, bakanlık tarafından belirlenmiş olan eylem planının aralık ayı faaliyetleri doğrultusunda “Hikaye Anlatma “ yarışması düzenlenmiştir.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri " projesi kapsamında düzenlenen en iyi cümle/afiş yarışmasında 4/H sınıfı öğrencisi Naz Yağmur SOLMAZ birinci olmuştur.Tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

SPACE EXPLORERS

Okulumuz 1/C Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Hülya Çelik’in rehberliğinde’’SPACE EXPLORERS’’ eTwinning projesine başlamış bulunmaktadırlar.BueTwining projesi, çocukları uzay  ve astronominin heyecan verici dünyasıyla tanıştırmayı amaçlıyor. Uzay çocuklarda meraka, yaratıcılığa ve bilim sevgisine ilham verebilecek büyüleyici bir konudur. Avrupa merkezleri arasındaki işbirliği sayesinde öğrenciler uzay hakkında bilgi edinme ve farklı ülkelerden çocuklarla tanışma fırsatına sahip olacak ve böylece kültürlerarası anlayış teşvik edilecek.

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında etkileşimli kitap okuma etkinliği veli katılımıyla gerçekleştirildi.

Ara

Milli Eğitim Bakanı’mız Sayın Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Bakan Tekin, Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ne ilişkin şu bilgileri verdi:

"Projemizin amacı, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasıdır. Bu sayede öğrenciler, dilimizin seçkin ve özgün eserlerini daha yakından tanıyacaklar, milletimizin kültür birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını yeniden keşfedeceklerdir. Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ni okul öncesinden liseye tüm kademelerimizde öğrencilerimizin ilgi, istek ve yeteneklerine uygun faaliyetler olarak gerçekleştirip hayata geçireceğiz. “

Ara

Özel eğitim sınıfı öğrencilerimiz , öğretmenlerimiz de yardımıyla okulda uygulamalı ve eğlenceli bir sinema etkinliği yaptılar.