T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Melek Özen İlkokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ TANITIMI

Milli Eğitim Bakanı’mız Sayın Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

  Bakan Tekin, Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ne ilişkin şu bilgileri verdi:

"Projemizin amacı, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasıdır. Bu sayede öğrenciler, dilimizin seçkin ve özgün eserlerini daha yakından tanıyacaklar, milletimizin kültür birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını yeniden keşfedeceklerdir. Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ni okul öncesinden liseye tüm kademelerimizde öğrencilerimizin ilgi, istek ve yeteneklerine uygun faaliyetler olarak gerçekleştirip hayata geçireceğiz. “

  Her kademedeki öğrenciler 

için ayrı ayrı eylem planlarının hazırlandığı projede, sözkonusu eylem planları  çok kısa bir süre önce paylaşılmış bulunuyor. 

  Projenin merkezine sözlük okuma etkinliği bulunuyor. Aile buluşmaları, etkileşimli kitap okumaları  planlanıyor. Uzman konukların daveti, seçilen şiirlerden beyitler ezberletilmesi, Türk klasiklerini okutulması; deneme, öykü ve benzeri yazılar yazılması, videolar hazırlanması gibi oldukça çeşitlendirilmiş etkinliklerle öğrencilerin Türkçeyi daha etkili bir şekilde kullanmaları hedefleniyor. 

   Okulumuzda da, çocuklarımızın ilgisini çekecek, bu alana yöneltecek bir dizi etkinliğin hayatımızda olacağı bu projeyle öğrencilerimizin kelime haznesinin ve kavram bilgisinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar başlamış bulunmaktadır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.12.2023 - Güncelleme: 26.12.2023 10:30 - Görüntülenme: 65
  Beğen | 2  kişi beğendi